Over mij

Ooit begon ik mijn creatieve avontuur met mijn ontwerp van de Oilily-look-Like Zomertas. Deze ontwierp ik in 2014. Tot mijn grote enthousiasme, maar ook tot mijn verbazing werd dit patroon gehaakt door haaksters over de hele wereld!

 

Na dit grote avontuur ben ik me gaan verdiepen in andere hobbytechnieken: 

Naaien, weven, stippen, stempelen, koorden vlechten, etsen, bedrukken, stickers maken, hout branden, bullet journals maken, kaarten maken op balsahout, leer embossen, metalen armbanden en ringen personaliseren, puncheneedling en werken met hars/epoxy.

Op creatieve sites zag ik af en toe glassieraden langskomen en elke keer weer trok me dit aan. Maar ik was bang dat er heel veel aangeschaft moest worden om hiermee te kunnen beginnen. Tot mijn oog viel op het woord: Hotpot. Wat was dit? Het bleek te gaan om een klein potje waar je glas in kunt smelten. Gewoon in een magnetron! Hier had ik in beginsel dus helemaal geen dure glasoven voor nodig! En zo begon mijn passie voor werken met glas.

Glasbewerken is een ambacht en kent heel veel mogelijkheden. Glas is te verkrijgen in vele kleuren, maar is bijvoorbeeld ook doorzichtig of opaal (ondoorzichtig). Hier kun je leuk mee spelen.

De technieken de ik gebruik:

  • Tiffany. Dit lijkt op glas-in-lood, maar ik werk niet met loodprofielen, maar met koperfolie en soldeertin. de werkstukken zijn hierdoor verfijnder dan glas-in-lood werk en vaak ook kleiner, omdat het minder sterk is.
  • Fusen. Dit is het smelten van glas. Het volledig laten smelten van het werk heet full- fusen. Het werk zo smelten dat de glasdelen wel aan elkaar smelten, maar hun vorm verder behouden heet tack-fusen.
  • Kralen branden. Deze techniek ga ik me nog eigen maken. De tools en materialen heb ik al in huis, maar mijn werkplek moet er nog klaar gemaakt voor worden.

Omdat ik zoveel plezier heb in het creëren van producten, ben ik een webshop gestart. Ook sta ik graag op markten en braderieën.

Kijk gerust rond en heeft u vragen? Stel ze gerust. Wie weet kan ik iets voor u betekenen!

Zin om iets unieks en handgemaakt te kopen, dan ben je hier ook op het goede adres!

Veel plezier!

Maak het Hip... een glashelder begrip!

Gerbelien Cocx-Wilschut